Ātrā kefīra pica

3 glāzes kefīra
2 glāzes miltu
4 olas
tējkarote cepampulvera
šķipsna sāls
150g žāvētas desas
150g siera
150g šampinjonu
3 marinēti gurķi
malti pipari
kečups
1 sīpols
eļļa cepšanai

Kefīrā iejauc cepampulveri, olas, šķipsniņu sāls, pieliek miltus.

Desu un gurķus sagriež stienīšos, sēnes šķēlītēs. Sīpolu sagriež, apcep eļļā.

Mīklu izlej ietaukotā pannā apmēram 2 cm biezumā ( ar šo mīklas daudzumu pietiks lielai pannai). Uz mīklas liek desu, gurķus, sagrieztās sēnes, apceptus sīpolus, pārlej ar kečupu, uzkaisa piparus, pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Picu cep 200 grādos 20 minūtes.

~ Labu apetīti ~


 

Pica ar šampinjoniem

130 gr. picas mīkla
2 ēdamkarotes tomātu mērce (asā)
100 gr. šampinjoni
1 gab. paprika
2 bag. tomāti

30 gr. siers

Picas pamatni apsmērē ar tomātu mērci, uzliek sagrieztu papriku, šampinjonus un tomātu šķēlītes. Pārkaisa ar garšvielām un rīvētu sieru.
Cep cepeškrāsnī, kamēr pamatne paliek brūna.

 

~ Labu apetīti ~


 

Amerikāņu pica

60 gr. majonēze (diētiskā)
1 kg raugu mīkla
1 gab. tomāts
200-300 gr. tomātu mērce
150 gr. šampinjoni
1 liels sarakans paprika
300 gr. salami desa
200 gr. melnās olīves
600 gr. siers (ieteicams - Parmezāna siers)
300 gr. olīvu eļļa

Ieslēdz cepeškrāsni un noregulē uz 180-200 grādiem.

Cepamo pannu ieziež ar olīveļļu. Uzliek un izlīdzina mīklu pa visu pannu vienmērīgi.

Uz picas pamatnes uzliek un vienmērīgi izsmērēmajonēzi un tomātu mērci, pēc tam uzkaisa sieru.

Uz siera saliek sagrieztus visus pārējos produktus (salami desu, šampinjonus, tomātus, papriku, var pievienot citas sastāvdaļas pēc vēlmēm)

Visu pārkaisa ar oregano garšvielām un olīvām.

Cepeškrāsns būs uzsilusi līdz 180-200 grādiem. Picu liek krāsnī un cep apmēram 20 min. līdz picas apakša kļūst zeltaina brūna un siers vienmērīgi ir izkusis.

~ Labu apetīti ~


 

Pica ar šampinjoniem

130 gr. picas mīkla
2 ēdamkarotes tomātu mērce (asā)
100 gr. šampinjoni
1 gab. paprika
2 bag. tomāti

30 gr. siers

Picas pamatni apsmērē ar tomātu mērci, uzliek sagrieztu papriku, šampinjonus un tomātu šķēlītes. Pārkaisa ar garšvielām un rīvētu sieru.
Cep cepeškrāsnī, kamēr pamatne paliek brūna.

~ Labu apetīti ~


 

Četru sieru pica

4 dažādi sieri (pēc izvēles, piem: Dor Blue siers, Holands siers, Krievijas siers)
500 gr. milti
7 gr. raugs
¼ tējkarote sāls
½ - 1 ēdamkarote eļļa
250 gr. silts ūdens
nedaudz cukurs

Mīkla: iejauc cukuru siltā ūdenī, pievieno raugu, uzgaida 10 min. Tad ielej lielā bļodā, pievieno miltus, sāli un eļļu, un tad mīklu iemīca vidēji 6 ~ 8 min., kamēr tā kļūst elastīga un mīksta. Mīklu pārklāj un ļauj tai uzrūgt vai arī atpūsties uz 20 min.

Pēc 20 min. ņem mīklu un to izrullē apaļā formā un liek uz pannas, uz kuras pirms tam uzbērti nedaudz milti. Tad mīklu pārklāj ar tomātu mērci un apber ar četriem sieriem vēlamā secībā.

Picu liek krāsnī cepties 220 grādos uz 20 min.

~ Labu apetīti ~